Уроци по сценично майсторство
Съавтори
.............................................
Ти си ценител, Той е естет.
Ти събираш, Той - разпилява.
Влагата кашля в лулата му
яростно в летния пек,
а петната от мисъл придават
на формата нужния смисъл.
Ти се радваш на всеки урок
и подреждаш в душата си
срещите - спомен след спомен,
и не сещаш как някъде в теб
се прокрадват опорните жили
на насъщния (творчески) поглед.
Той подпира луната с очи
и се радва на звездните
знаци. Пуши. Слуша. Шепти,
а словата му - в сенките - крачат.
Плачат, когато умира човек,
и се смеят на онзи, който
с усмивка звука им посреща.
Всички са част от големия бял
куплет. Ще им кажеш ли нещо?
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados
Поздравявам те!