1 feb 2017, 23:17

Уроците 

  Poesía » De amor
488 3 6

... тъй като уроците са "леки",
като бесилото насред тълпа,
и са точно толкова самотни,
колкото изгаряща на кладата жена.
И понеже са безкрайно лични,
като съдба от минали животи,
написани от треморна ръка
и понякога са скрити
в израстването до вина, в безумен риск,
в пътуваща към същността сълза,
в любов с изтекъл срок или неволен вик,
в раждането на дете, в случайна среща,
в разплакано сърце, в отминал миг
или в една и съща стара грешка.

Ако можеш да заплачеш с друг
или с някого да се зарадваш,
ако можеш да простиш без съд,
рамо да дадеш до непосилен връх...
значи(!) научил си поне един урок –
да надмогнеш себе си и Времето...

... и да обикнеш вече си готов.

Жени Иванова

© Jasmin Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??