Усещам те в черешовия цвят -
в листенцата с префинна белота.
И лек ветрец разпръсква аромат
опивайки душата с нежността.
В листенцата с префинна белота
съзирам твоя лик - и не в представа
усмивката ти топла с красота
живота в пролет свежо обновява.
Съзирам твоя лик - и не в представа
очите ти излъчват добрина,
че в погледа лазурен пак изгрява
надеждата от приказна страна.
Очите ти излъчват добрина
и по- богат с любов е този свят.
Повярвай... в мен е истина една -
усещам те в черешовия цвят.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados