Усмихната ме запази
(Аз искам)
Аз искам повод за усмивката да бъда,
за сълза от щастие, изгряла призори.
И искам от утеха, тиха, да пребъда,
за да ме помнят дълго моите деди.
Аз искам и засмяна да си тръгна,
да се сбогуваме набързо, но, уви,
забравена не ща да бъда,
макар и много, много да боли.
Аз искам бръчки по челото ми да няма,
и вечно млада аз за тебе да горя.
Аз искам, но пред времето съм няма
и то, уви, не чува моите мечти.
За туй пък ти ме чуваш,
и те моля, сега прости,
че времето пощада няма,
но мен завинаги усмихната пази.
© Велина Todos los derechos reservados
Сърдечен стих!