С проблеми несъществени денят си тровим.
Малката мушица превръщаме в слон.
Несъзнавайки, че животът тъй голям да сборим
една усмивка нужна е и с оптимизмът да сме в тон.
С очите на дете е нужно да погледнем
на света прекрасен, който ни е подарен.
Зима, пролет, лято или есен,
щастливи, че сме живи можем да сме всеки ден.
Когато птичка с песен ни събуди,
дете когато ни разказва своя ден,
непознат човек с прегръдка, ако ни учуди
нека се усмихнем и светът им да е озарен.
Съседът начумерен, ако ни подмине,
на близък днес, ако му е крив света,
на любимият пък времето, ако за нас не стигне,
нека се усмихнем и за тях ще стане по- красив деня!
С усмивка лесно случват се нещата.
Врати отварят се, просторът- вечно син.
По- добри и по- красиви сме когато
дори в болката на себе си усмивка подарим.
17.09.2022 Ким Джаксън
© Боряна Христова Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »