Устата ми
е младши лейтенант –
с шлем от Гърция
в тяло на костенурка
с костелива черупка,
във формата на пилешки мозък
със синкави бръчици,
без зъби,
без отвор,
без транскрипции,
с модерни шини,
с лош превод,
със застояла храна,
с усмивка до ушите,
или без смях в гърдите.
Устата ми
е бутон.
Червен. Зелен. Oранжев.
Подготвя се да тръгне.
Експресионизъм
в действие.
© Андриана Спасова Todos los derechos reservados
Но би трябвало да го пресъздадеш и в нужната форма
Успех!