У Т Е Х А
Не ме задържайте!
Телото ми е само дреха,
която на земята ще оставя.
Но ще изпратя цялата утеха,
събрана във небесните кервани.
Надежда всеки има,
ала утеха, утеха няма.
С утеха бих лекувал
неизлекуваните
земни рани.
22 юли 1999
Поморие
© Емил Янчев Todos los derechos reservados