Жаба жабурана
стана сутрин във зарана
и с голямата уста
голям концерт направи тя.
Всички птички и тревички,
всички палави мушички
слушаха в захлас
тоя меден глас.
И росата, и дъгата
в този час
блеснаха за всички нас,
и концертът утринен, голям,
бе със фойерверки увенчан.
© Милена Карагьозова Todos los derechos reservados