Легло и скрин. Завивка,
възглаве, сън - плашлив.
И зимен изгрев – сивкав,
и пориви – в архив.
Закуска – две-три хапки,
изгарящо кафе.
Усмивка, но за кратко –
рисувано парфе –
на дъното на чаша,
денят – неподсладен.
И мислите – на паша,
натирени – с ръжен.
Искрици – икебана,
въздишката – за шал.
Котакът – на дивана,
за ласка закопнял.
Жена – кълбенце свито.
Три страници – мечти.
Далечен път – в очите
и сбъдване. Почти.
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados