Уважаеми родители…
Знаеш ли, че нямаме често това което искаме,
че пълно щастие всъщност няма в любовта,
защото най-доброто винаги ни искат близките,
ние ги слушаме безрезервно, а те често грешат….
Когато някого безумно и всеотдайно обичаш
и искаш да прекараш с него всичките си дни,
те не му дават шанс и веднага го отричат,
бил лош, неподходящ и без пари …
И сърчицето ти разплакано и неспокойно все заспива,
най-близките ти хора, най-важния теб да мразят
красивите чувства трябва все да се прикриват,
да се страхувате и срещите в тайна да се пазят…
А когато някой колкото и да е страхотен не обичаш,
всички близки ти казват, че един за друг сте родени,
да не се глезиш, за бъдещето си да мислиш
и макар без чувства, за тях вече сте сгодени…
И не го харесваш и измисляш оправдания,
за да не може срещата ви да се състои,
сърцето ти има хиляди други желания,
нямало да на намериш по-почтен и красив…
Умолявам всичките най-доброто искащи родители,
не разбирате ли как измъчвате и тормозите вашите деца,
спрете да давате оценки и стига сте избирали,
забравихте ли, че не се избира, а се чувства любовта?
16.07.2015
© Радослава Михайлова Todos los derechos reservados