В автобуса
В автобуса много друса
и мирише до погнуса!
Ох, направо ми е писнало
да вони на пот и вкиснало.
В тия страшни летни жеги
пътниците отмалели,
тъпчем се като сардини!
- Хора ли сме или свини?
Там на предната седалка,
си стои девойка малка
с чудо гръдна обиколка,
пък е само средношколка.
Крак преметна под полата
и и лъснаха бедрата,
хубаво, че е без гащи,
инак щеше да и дращи.
Чичко в шарена одежда
хвърля погледи с надежда,
иска му се в търпаната
да опипа той момата.
Лелка със пазарски мрежи
диша морно и се ежи,
тя е с чичкото в задруга,
явно му е май съпруга.
- Мале, спука ми се пришка -
ревна лелката с въздишка.
- К'во я зяпаш таз скумрия?
- Я каква е шаврантия!
- Айде, тръгвай към вратата -
с лакът ръгва го в ребрата.
Сепнат, чичкото се смръщва,
но не смее да отвръща.
После юруш - подивели,
хукват гражданите, взели
всеки по торба в ръката -
бързат бясно към вратата.
А на спирката във купом,
слизат и се качват групом.
Който, както му приляга -
бута, блъска и налага.
23.08.2008 г.
© Todos los derechos reservados
се яви на прага соло
май картинката транспортна
ще е пълна и готова за изложба.