Осми март… и тази зима
аз във нас ще си стоя.
Щот жена ми, ще замине
със приятелки на СПА.
Вкъщи, ще поканя близки:
трима женени мъже.
Ще поседна с тях на уиски
и бадеми… за мезе.
Ще си бъбрим за казарми,
за Стоичков… за Зизу.
За несбъднати програми
и за плажа в Малибу.
Пък, след втората бутилка
ще преминем на жени:
Ще си спомним какa Милка,
как ни тя… обезмасли.
А след нея, ще започнем,
до хиляда да броим:
с колко мацки, реципрочно
сме си лягали да спим.
Ще се хвалим до насита,
кой, с коя и как е бил.
Славчо скромно ще попита,
спал ли съм до крокодил.
Минко пък, ще ни разкаже,
как е лягал до прасе!
А пък Здравко, ще си каже,
че е спинкал и с мъже!
Чак след третото ни Джони
и след многото хвалба,
ние в миг ще си припомним,
че сме “Женени с деца!”
Ще надигнем пълни чаши
и за нашите жени!
- Да са живи! Да са наши!
В банята да са сами!
Че - стотиците ни бройки
няма да ни утешат,
ако нашите девойки
с някой в банята преспят.
Юри Йовев
Март 2024 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados