Във битката за пролетта
воюва зимата със Март.
Събира Марта челядта
и го обръща на хазарт.
Преди обяд е буря, сняг...
След пладне слънце ни гори.
Ту зимата печели пак,
ту пролет ще ни зазори.
И тази битка е рекорд,
и трае даже месец цял.
Април печели и паспорт
щом минзухар е нацъфтял.
И губи зимата терен
във разцъфтяното поле.
Светлее денем мак червен,
а в Май е всичко на криле.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados