Пенка дръпна цяла кана
вино наведнъж.
Уж потегли към мегдана,
озова се в ръж.
Снощи тя сама остана,
каза-,,Айде къш!",
ала някой я подхвана
в цъфналата ръж.
Може да се погадае
дали бил е мъж,
или пък жена била е
в цъфналата ръж.
Надали ще се узнае
даже и веднъж,
какво Пенка правила е
в цъфналата ръж.
То и аз какво съм правил
и на шир, надлъж.
Но, следа не съм оставил
в цъфналата ръж!
© Георги Янков Todos los derechos reservados