В детската градина весело е то,
щом си с шареното колело.
Зелена е тревата в детската градина,
нежна е косата на малката Марина.
Катерушка и пързалка, хващат се на влакче,
с малката русалка!
Вътре на килима ходят си децата,
вънка на двора крие се играта.
И борчета зелени, крият вътре кубчета засмени.
Вкусна е храната, казват те децата.
Ето я самотна футболната топка
Бяла с черни точки.
По пътеката на двора, има 10 плочки.
Жълтите стъпала хубави са те,
а пазачът си играе сантасе.
Слънцето весело грее над небето,
а пък в детската градина, радост е обсипала детето!
Както си седяха весело децата,
покрай детската градина, бяло конче мина!
Както го гледаха децата, така изведнъж заспаха те в тревата.
Хубаво децата се наспали, а след обяд майките си ги прибрали.
© Никалас Борисов Todos los derechos reservados