Вятърът
се маскира на дъжд
и замята ситни камъчета
в стъклата.
Уплашени,
те затръшнаха изведнъж
дограмата си.
Вятърът,
недоволен
от резултата,
нахлузи фуражка
от нощните листи
на бряста
и конфискува
бухалката на прибоя.
Замириса на дъжд,
замириса на наказателна акция
и тротоарите
набързо се скриха
в дупките под пороя.
Публикувано във:
"Бунтарите" 2012-01-13
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados