В един мрачен следобед
Изпълзях от дупката си и наново
Започнах живота си
„Не се страхувай” – ми казаха посоките
И ме бутаха напред с острите си
Муцунки
А влажните им нослета
Оставяха следи по мен
Без да имат желание за това
21.04.2005
© Десислав Илиев Todos los derechos reservados