В годината на заека
В годината на заека,
щом чувствата заспят,
не се сближавай с болката
и с дупките на мишия ù свят.
Повикай своя вятър
прашинките живот да подреди.
Не се гневи на ничий разум -
тя - истината - не вреди.
В годината на заека
страхът не е проблем -
не ще убие слон
и няма да изтръгне абанос,
но пак ще свири радостта
в дома на стария въпрос.
Ще се събуди планината.
ще изпищи, че стаята е клетка.
Ще надживее песента
росата в тревната жилетка.
В годината на заека
очите червенеят.
Белее овчата им кожа,
а хищниците жално блеят.
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados