ПОДАРЪК ЗА ГРУПА ПРИЯТЕЛИ!!!
Живее в горите хИлилейски
мечка стръвница!
На вуци и зайци се зъби,
мазни се на лисици.
В снегове длибоки зарита,
сън не я фаща вече,
на све, що не и отръва... налита,
дири си майстора туй мЕче!
Ма да беши барем убавица,
а она завеенала буля, парясана,
от балкана Сливенски съ довлече,
с манталитето от вилаетите и не сресана,
мЕчето й, за майчино неглиже... отнето!
От страх се скрия живинките,
по хралупе и пещери, тъмни,
треперат свити, горкинките,
зАбе тракат и зъзнат.
А туй мЕче-стръвница,
егото му ногу нарасна,
взе в роли, кат у театро, да влиза,
ма личи му, нъл си е просто!
Запустея горите хИлилейски,
нече да цъфне тамо пролет,
аборигенска песен не пей се,
ама Цръвулунци се готви за полет!
Цръвулските моми лични и ергене,
образовани, напети,
пръвенството че земат,
далече от злите мЕчета!
П.П. Всяка прилика с действителни хора и събития е случайна! :)
© Татяна Todos los derechos reservados