...
На Е.
В жарава от няма тъга
изпепеляват душите прокудени,
дълго вървели по ръба
на изстрадано безумие.
Крехки думи на нежност и блян
топлят ни кратко и временно.
Как е нужно понякога да си сам
и да загърбваш проблемите!
Голи истини, в болка и гняв,
претъркулват по стръмното чувствата.
Как, Господи, да опазя - тях -
да не бъде безлично и пусто?
© Павлина Райкова Todos los derechos reservados