В ЖАРАВАТА
Два пламъка, припламнали за миг,
нагоре се извиват и преплитат...
По-ярък става техният светлик...
И от жаравата искри политат...
Два пламъка, като тела извити,
докосват се, трептят и осветяват
във мрака сякаш мислите ни скрити...
И тази нощ все по-прекрасна става...
Два пламъка – припламнали за миг.
Извиват се, а после пак притихват.
Но - там дълбоко - техният светлик
в жаравата отново ражда стихове...
1 октомври, 2010
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados