Небето ниско над Земята слезе
и падна над главите ни звезда.
А тишината във простора влезе
и за да чуем плача на Христа.
Във тази нощ роди се Младенеца
и цялата Вселена се сниши,
че Господ спусна на земя венеца
светът духовно да се възвеси.
На ангелите хорът не престава
да пее песните за Божи син.
Светът от днес и по- добър да става
зове ни Господ от простора син.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados