Коледната утрин е готова
на някъде да отведе
мислите ми, че отрова
има в други светове.
Че на Земята няма лошотия
и че е само зимна белота,
че „къщички“ в снега се крият,
а навън пързалят се деца.
Коледната утрин е измила
всичката натрупана тъга
и светлината днес е подранила
да ни разказва чудеса.
В Коледната утрин е щастлива
цялата изстрадала Земя
и по пътя на Христос отива
надеждата на нашата душа.
Че на нас звезди са известили
раждащите се крила
и с любов са ни дарили –
на Бога ни благодатта.
Хубаво е да се вярва.
Дори неверник като мен
Коледната утрин разтоварва
от скептичния ми плен.
Зная – няма чудеса.
Но не съм ли чудо Аз?
Тук, под тези небеса –
точно както и самите Вас!?
© Бойко Беров Todos los derechos reservados