Не опитвай в мен да се влюбиш,
аз съм птица, родена в студа!
Не се влюбвай, ще се изгубиш,
моят път е осеян с тъга!
С мен не тръгвай, аз съм бездомна,
имам само хляб и вода,
но душата ми – тя е огромна,
там си пазя всяка сълза!
Ако искаш, чакай ме вечер,
не заключвай свойта врата,
аз ще идвам от пътя далечен,
после пак ще си тръгвам сама!
© Руми Todos los derechos reservados