Записах върху пясък онзи ропот,
а върху камък – всеки благослов.
Усещаш ли, че времето е хромо -
куцукаме в Христовата любов?
И някъде в средата на сълзата
присядам тихо, за да помълча.
В мълчанието се чува как душата
пробива над поредната мъгла -
над цялата мътилка на нещата -
в една несътворена Светлина!
© Руми Бакърджиева Todos los derechos reservados