В НАСРЕЩНОТО
Вървя по ледените улици…
По ледените улици вървя
и мисля как е спряло времето,
и мисля как е спрял света.
По-лесно е по тротоарите –
там не остава никой сам.
Там хората са всички заедно
и всички си помагат там.
По ледените улици е хлъзгаво –
щом паднеш, ще те заболи,
ще се изправиш, пак ще тръгнеш –
и тъй до сетните ти дни.
Неправилно е спряло времето,
но явно тъй било е писано.
Вървя в насрещното движение –
така изглежда съм орисана.
2002 г.
© Василена Todos los derechos reservados