Това, което могат и виждат очите ни навън,
е проекция на истинското, дълбокото в нас.
... и буря ненадейно връхлетя.
Градушка би. За кратко. Отлетя.
Обрулено, дървото се присви,
но с болка свело поглед се смути -
в отронен лист наместо одеало
и женското, и мъжкото начало
в два нежни къса ледени видя.
Замисли се дървото и разбра -
топло и студено са в контраст,
градушката е плод на дива страст!
Усмихна се дървото и ... прости -
любов и в нея има, може би ...
© toti Todos los derechos reservados