Тясно е отново у дома,
а сърцето пърха нашироко.
Край на самотата и студа.
И стрелките гонят се с посока.
Празник е. Елховата гора
подари ни кичеста елица.
Грейналите детски личица
на върха свалиха й звездица
истинска от ясното небе -
на добрия старец да покаже
пътя, та награда да даде
на послушни за минута даже.
Хванати щастливо за ръце
в разноцветна плетеница гъста,
чудотворно да ни изведе
в светлината, с любовта и кръста.
© Светличка Todos los derechos reservados