В ОЧАКВАНЕ НА ПРОЛЕТТА
Очаквам вече Пролетта да дойде,
макар, че календарно е дошла,
и хубостите й човек да найде,
тъй както винаги за мене е била!
От доста време Марта ни се цупи,
и скрива слънцето в дъжд и мъгла,
и синьото с оловото захлупя,
и яростно ни пръска със калта.
Така, че можеш ли да й повярваш
и най- наивно да се довериш,
докато тя напразно те разкарва,
и тя те спъва ти да продължиш!
25.03.2015г.София.
© Христо Славов Todos los derechos reservados