В очите ти се озарява светлината.
В усмивката ти слънцето блести.
Отново си при мен, когато
най-много те желаех, исках с теб да споделя мечти.
Косите ти пилее морски вятър.
Вървим по брега и в нозете ни пясък се рони.
А вълните, привидно спокойни,
танцуват – сякаш са приказни феи.
Феерия... От синева и слънчева позлата,
с вкус на море - примесени с рефрена
на песен позната, която вятъра отнякъде довея.
И вървим сред гълчавата – глухи сме за околните.
Път си проправяме, трудно,
но сме… си истински, защото
макар за малко, отново сме заедно.
Ти ме изпиваш с очи, жадно,
аз - свенливо свела глава.
Мълчалива...
Но сигурно крача до теб.
Ти усмихваш се искрено –
а аз – жалко, пак съм си тъжна,
Защото след малко ще тръгнеш
и отново ще бъда сама…
А нали ще се върнеш отново?
© Нели Todos los derechos reservados
Ще се върне!!!