В тяхната страна любима
има ред и дисциплина.
Ходят те назад - напред,
но в ходенето има ред.
Една отива за храна,
летят след нея сто и една,
втора отговаря за децата,
трета за хамбарите с храната.
Четвърта за охраната на входа,
спокоен да е в царството народа.
Пета, шеста до осмица
отговарят за своята царица.
А царицата е само една,
създала ред в цялата страна,
сред своите поданици - безброй
в кошера на пчелният рой.
© Никола Яндов Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »