В съня ми тихо влез
В съня ми тихо влез.
Ела и пристъпи на пръсти.
Не чукай и не питай.
Не чакай утре. Тук съм. Днес.
С дъха си погали ме и стопли
премръзналата ми душа.
Със миглите повей и покани
с теб да бъда във нощта.
Ще те позная в тъмнината.
Ще те разгледам със ръка.
Ще усетя аромата.
Ще пия момина роса.
Дъха накъсан ще бунтува,
врящата ми вече кръв.
Езикът пъргав ще палува,
навсякъде да бъде пръв.
Нежни думи като песен
в душите наши ще трептят.
Ще се изгубим в тази лудост.
Телата ни за още ще крещят.
Не чакай утре. Тук съм. Днес.
Ела и пристъпи на пръсти.
Не чукай и не питай.
В съня ми тихо влез...
14.05.2008 год.
гр. Бургас
© Марин Петков Todos los derechos reservados