В тихата нощ навън сняг вали
и се трупа на преспи дебели,
спрели са някъде всички коли,
падат само снежинките бели.
Колко топло е вкъщи, когато
денят привършил е в бялата нощ
делото, непременно богато,
като пълен с излишни неща кош.
А наивната нощ пилее снега
и се радва на времето спряло,
защото е нужно на мъж и жена
да бъдат най-щастливото цяло.
Затова тихо навън сняг вали
и затрупва на преспи дебели
дневните грижи и всички коли,
които навреме са спрели.
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados