Препусках през годините и разпилявах
на дните си най-ценното живота.
И някак си не осъзнавах
че безвъзвратно е веднъж се дава.
Отсея ли най-стойностното
шепа ми остава
какви възможности съм пропиляла
и не очи или сърце са били нужни
да видя
да усетя
да ги разпозная
а мъдрост и съзнание.
Сега стоя и просто размишлявам
за пътищата не поети
за решения не взети
за мисли не приети
за смелостта да бъда.
© Нел Todos los derechos reservados