Искаше да ме скриеш
зад девет завеси.
И само ти да надникваш,
когато ледена песен
те беси.
Искаше да ме имаш
в задния двор
на мечтите си.
И само ти да ме късаш,
когато ръцете ти
са празни лехи
от надежди.
Сега си тревожен
и само
троскоти никнат
по калдъръма ти,
от суша
напукан.
Нима не знаеше -
в задния двор
не садят перуники.
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados