30 nov 2020, 12:55

В зелени зеници – любов. Непривично 

  Poesía » Otra
298 6 13

Две шепи присвити и мъничко лято,
от хапеща зима прикрито,
листата – в косите на есен богата,

звезди – пиленца под корито.

 

Върбовите клони - писукащи свирки,
надуващи бузи хлапета.
Градина – за вятър – поредната спирка.
В просъница – люляци светят 

 

 

Кълбо – край комина, декември е. Лично.
А котката – дебне. Какво ли?
В зелени зеници – любов. Непривично.
Година добра да измоли.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??