Денем се крия в сенките, никой не би ме намерил.
Нощем излизам за поредния спектакъл...
Няма нужда да се представям,
всички смъртни ме познават,
Знаят, че и техният ред скоро ще дойде.
Няма нужда да се преструвам,
нощем всеки би разбрал коя съм...
Всеки пада в краката ми, щом ме погледне в очите...
Всеки, чул гласа ми, тази вечер е мой роб.
Всявам страх в умовете им, въпреки красотата си.
Те имат право да се страхуват.
Наричат ме демон. Така е.
Казват, че съм безскрупулна и бездушна.
Прави са.
Нека ме почитат. Богиня съм.
Нека молят за милост. Но милост няма да им дам.
Нека очакват края, нека живеят в страх.
След моите стъпки те ще изчезнат.
Всяка нощ преди изгрев вземам някого със себе си,
няма никого да върна.
Изчезвам в тъмнината след изгрева на слънцето.
Вампир.
П.С. Сетих се, че имам още едно вампирско стихотворение, което най-малко се доближава до "Здрач" и реших да го постна. Надявам се да ви харесва :)
© Кристияна Todos los derechos reservados