22 ene 2008, 11:39

Вариации на тема "Парфюмът" 

  Poesía » Otra
634 0 6
 

ПАРФЮМЪТ

                                   „Акорд, база и финал

                                    са трите основни части

                                      на един парфюм"

                                               Патрик Зюскинд „Парфюмът"

 

 

 

Акордни ноти

във въздуха

се носят,

... на цвят лилав,

нерол

и

бергамот.

..........................

... дъх  струи

от пазва на девица,

огряна от лунните лъчи.

..........................

За финал оставащ

в конуса на дните,

(извлечен от смъртта

на не едно момиче)

бе избрал

неземната любов.

 

 

 

 

 ПАРФЮМЪТ

 

 

 

Акорд от цигулка -

 за настройка звук.

 

 

Аромат на цвят

въздуха понесе.

 

 

От виола дъх

 струи,

като лъх

от пазва на девица.

 

 

Чело, в ми минор

споменава ни за дните,

дните неизживени

от едно момиче.

 

 

От контрабас

вибрира струна.

Смесва въздуха

с аромат,

извлечен от смъртта

на не едно момиче.

 

 

Акорд от тишина.

 

 

Капки от парфюм

капят в прахта.

 

© Бина Влади Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??