Аз селянин съм по рождение
на майката Земя творение,
аз имам две ръце левашки
оборвам с тях живота сиромашки.
С груби длани буци рина,
улавям всякоя гадина,
изсмуквам всякоя искра живот
кат плужак гнусен със хобот.
Жаби, попови прасета и комари
и всякакви си земни твари
нарязани със лук и магданоз
ухаят на горещия поднос,
подготвени за износ на пакети
обозначени с немски етикети
на швабите за бирено мезе,
че с бира всяка гадост се яде,
особено след 10 или 20 бири
или пък шест домашни гроздови секири
стомахът е като септична яма
набъбнал е езика, усет няма
Тогаз излизай да ореш,
душа пусни и воля дай
да живееш кат добиче или мреш,
но бразда кат скулптура извай
Таз бразда разделя къра,
кат два огнени чадъра
и подхранва коренна вражда
между пръст, камъни, вода.
Аз селянин съм генетичен
геномус селскимиус изричен
при туй мутация с‘звено оборско
от популация гла‘русче морско.
Аз селянин съм и на външен вид,
необръснат, не умит,
навлякъл овча кожа,
на кръста седем ножа,
цървули свински на краката
се влачат по земята
и видят ли ме с гега във ръце
уплашени са моите овце,
със поглед мирен замъглен
ме гледат сякаш съм вълнист овен.
© Клажер от Килиджевци Todos los derechos reservados
и всякакви си земни твари
нарязани със лук и магданоз
ухаят на горещия поднос." Тук е паднало голямо готвене..