Жената начало е и край във безкрая.
Жената създава, жената твори.
Жената, която живота дарява,
поете, възпей и увековечи!
Жената е раят, жената е огън.
Жената е извор на жива вода.
Жената е Ин, пак жената е Ян..
Жената с чест води всяка борба.
Живее жената в момиче свенливо.
В девойка почтена ще порасте.
Най-свята за нея е ролята "майка",
да откърми с любов всяко свое дете.
За мъжката сила жената е подтик.
За песен любовна е вечен кумир.
За гнездото семейно е опора и мостик.
Жената - съзидател на човешкия мир.
© Златка Чардакова Todos los derechos reservados