Вечността е водопад от мигове неземни
и веднъж се случва тях дd изживееш.
Пропуснеш ли ги – ще отлитнат като птици
и ще продължиш в самота да тлееш.
Тръгни към него за да те изпръска,
що е „Гледам“ и що „Виждам“ научи!
Болка ли изпитваш – тя е свързана с чувства,
обичта сред тях чрез сърцето различи!
Вечността е колие безценни мигове,
не можещ да ги върнеш или замениш.
Но сумееш ли спонтанно да ги изживееш
тях в спомените си до гроб ще съхраниш.
За мигове на обич всеки си мечтае.
Да откриеш тях излишни са Ячин, Боаз,
щом рано сутрин я целуваш с думите:
- Събуди се, Слънчице! Здравей! Това съм аз...
Вечността е изпълнена с мигове, когато
с рози кървави животът те затрупва.
Открий у тях безценното богатство
дори сърцето за последен път да тупва...
PS. Днес най-после се върнах и завърших тези стари редове с помощта на тази великолепна песен.
Angelo Camassa & Roberto Danova - It's Wonderful (Angelo Camassa - Tu Per Me )
© Вили Тодоров Todos los derechos reservados