Величественият бял гълъб
Величественият бял гълъб в небесната шир полита,
а душата ми в необятни пространства се скита,
неговата чистота ме спасява
и за добри дела ме окрилява,
той, разпервайки криле,
пръска надежда по света,
радва не само децата,
пълни с радост сърцата,
красотата му е изящна като на морска сирена,
красота, от която природата никога не може да бъде уморена!
© Пламена Сомова Todos los derechos reservados