Зеленото набира сила
и багри този сивкав свят.
Във всяка пъпка се е скрила
уханна, лятна благодат.
В прохладните дървесни шепи
като набухващ козунак,
с великденски, възкръсващ шепот
природата оставя знак
за своята възобновимост
и възкресима красота,
за вярата, че все ще има
живот по-силен от смъртта.
Весели Великденски празници!
© Валентина Шейтанова Todos los derechos reservados
откривам и стихове с брилянтни слова...
Поздрави Вале! Ти си все така неизчерпаема...