Вервайте ми
Ако съпругата бе необходима,
и Бог щеше да има.
Това, че е напаст голяма,
говори фактът, че и папата няма,
в брачния хомот да се натика
не ще и дядо владика,
никой от наште духовни пастири
белята си не дири.
Затуй жената гледа да си хване
съпруг от нас... обикновените миряни!?!
© Ганчо Пенев Todos los derechos reservados