(из едноименната ми нова книга за деца)
Днес в гората има карнавал!
Всеки облекло си е избрал,
тъй че не на себе си прилича.
Лиса дреха заешка облича,
Вълчо е с рога като козел,
Зайо шуба мечешка е взел,
а самата Баба Меца, ето –
пък на Ежко вмъкна се в палтето,
дето е покрито със бодлички.
Ех, че весело им е на всички!
Пеят и играят – този ден
не е като друг обикновен.
Лиса по полянката подскача,
Зайо Байо тромаво се клати,
Меца боцка пък и се закача...
Ех, че весело е днес в гората,
че поне за ден едничък може
всеки да се види в чужда кожа.
И поне за ден да проличи
как изглежда в чуждите очи.
Днес в гората има карнавал!
Кой на гледката не би се смял?
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados
Оправи си речника..
Радвай се, че не е жив Разцветников....:Д