Светъл празник е навън, няма време даже и за сън.
Сняг се сипе на парцали, захвърлили сме вече летните сандали.
Шейни пригответе за игра и да започва веселба.
Шапки на главите си сложете и снежни човеци направете.
Вълшебна звезда е изгряла сега над нашата коледна елха.
Блещука в тъмнината и придава топлина.
Усмивки по лицата има, не ни пречи, че настъпила е вече зима.
Червено вино да се лее и душите ни да сгрее.
Новата година ще посрещнем край топлата камина.
До късно сутринта ще стоим и много ще се веселим.
© Теодора Делиева Todos los derechos reservados
стихът ти звучи жизнеутвърждаващо
и зарежда с празнично, оптимистично
настроение! Поздрави!