Весталка
Целомъдрена бе тя весталка
в своя чист и непорочен свян.
Той пък огъня на клада жарка –
дух от страсти бурни обладан.
Тя самата - прелест непозната,
блян във златно пурпурни лъчи,
трепетлика в слънчева позлата –
цвят иглика в утринни сълзù.
Чак до слънчевите двери златни
сливали са своите тела.
И във мигове неземно сладки
тънеха в упойна тишина.
Плам, цветя и чувства необятни –
твърде тесен е за тях света.
Трепет, музика – душевни страсти
възвишили пламенна душа.
Във души им екнали фанфари,
зашумели горди лесове,
във очи заискрени фонтани
бликнали в среднощни часове.
Като морен ангел във прегръдки
кротко в утрото заспала тя,
че е пила цяла нощ на глътки
сладкият нектар на любовта.
Не е веч` смирената весталка,
нито пък слуга във нечии храм,
е на чувствата си господарка –
чист и непорочен, светъл блян.
2.09.2013
© Христо Оджаков Todos los derechos reservados