Днес се чувствам малко странно.
Срещнах вездесъщ!
Неочаквано за мене беше,
но научих много наведнъж.
Името му не запомних,
не съм от умните чеда,
но съветите му възвишени
с вас сега ще споделя.
Още със здрависването каза:
„О, усещам слабост тук!
Който не здрависва здраво,
нещо притеснява го умът“.
Не се чувствах притеснена,
но ХА да кажа нещо аз,
вездесъщият подхвана тема
за стреса, работата и в захлас…
Няколко минути вече
не спря да ги реди
и с малки, ситни слюнки
лицето ми обилно напои.
Стиснах зъби, за да чуя
неговата страстна реч,
но започнах да завиждам на онези
дето съзерцаваха ни отдалеч.
Обясни ми, че в живота
скромността не те краси.
Трябвало да мачкаш всичко,
което на пътя ти стои.
Затуй реших да се сбогувам,
да не вземе да ме сгази тоз мъдрец.
Пък и беше доста килограми,
ще ме сплеска като скакалец.
Разделихме се и някак
усетих, че глава ме заболя,
но помислих, че нормално е,
все пак бая акъл ми се наля.
© Симона Богданска Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Моят начин да се шегувам е да казвам истината. Това са най-смешните шеги на света »