Видял божествената красота,
аз няма да умра неверник.
Знам - хор на ангели е любовта,
изтрил докрай света на скверното.
Успях душата си да съхраня
сред толкова чакали правоверни.
Ще литне тя над пистата-Земя,
над грижите човешки и мизерни.
И при слънцата просещи любов,
в реките от космическата пепел,
за миг ще спре под сянката на бог,
помилвана от неговата шепа.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados
Отак на українській для мене зазвучало
"Узрівши Божую красу,
мені невірним не померти.
Хор ангелів любов несуть
таку, що все спаса від смерті"