ВИЕ... НИЕ...
Вие винаги се нуждаете
от любов, от внимание.
Как да ги вземете? Знаете!
Това е за вас призвание...
Ние често се лъжем.
Съмненията са редки...
Виждаме, че сте тъжни
и хоп! - плащаме сметките...
Вие със страст обгръщате
цялото ни внимание.
Ала често се мръщите,
ако не сте избрани...
Ние пък ви задиряме -
такава ни е природата.
Ала не ви разбираме –
друга ви е породата!...
Ние ви искаме, но и вие
също искате да сме с вас.
Няма защо да крием –
борите се за пълна власт...
И често ни покорявате
случайно леко разголени,
защото добре познавате
как да ви се помолят...
После с поглед премрежен
плетете свойто въженце.
А с него – ситната мрежа
за бъдещото мъжленце...
Изборът става ясен
при първата изневяра!
И пак се повтаря тази
история – стара, стара...
26.11.2009
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados